Cotlet de porc la cuptor

de LUK in Porc, 4 Feb 2011 | 30740 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o bucata de cotlet de porc fara os ,intreaga(cea din reteta a avut 1.3kg)
  • apa,
  • sare,
  • piper,
  • boia,
  • ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc la cuptor:

    Cotletul de porc se feliaza dar nu de tot,mai lasam cam un centimetru la baza.Se face un amestec din apa,ulei,sare,piper macinat si boia(in functie de marimea cotletului) si se pune carnea in acest amestec la rece timp de 2 ore.Dupa aceea scoatem carnea,o mai saram si piperam si o punem in aragaz pe gratarul curat.Sub gratar punem o tava cu apa.lasam sa se prajeasca o ora si jumatate iar la jumatatea timpului cand observam ca s-a acumulat grasime intr-e felii o scoatem cu lingurita(se va topii grasimea de sus de pe cotlet si se va aduna intre feliile crestate..eu am preferat s ao scot cu o lingurita..puteti sa o lasati acolo daca va place..)...eu am cuptor electric si l-am prajit  o ora si 30-45 de minute la 145 de grade...se va observa cand e gata pentru ca se rumeneste frumos!noi am servit cu cartofi prajiti si sos de usturoi..delicios!

TIPS-URI

1

puteti adauga cimbru sau praf de usturoi in saramura in care marinati carnea..

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Snitel mozaic- rulat